500 euro lenen met BKR

Voor veel mensen is het inkomen, de gezinssituatie en de hoogte van de vaste lasten een reden om een lening aan te vragen voor de aankoop van producten of voor het oversluiten van een oude lening.

Voordat een bank een lening verschaft kijkt zij of jij geregistreerd staat bij BKR in Tiel. Ben je daar niet geregistreerd dan is er niets aan de hand en zal je gewoon een lening kunnen afsluiten, echter wanneer je wel geregistreerd bent dan is geld lenen niet altijd even makkelijk. Maar het is zeker wel mogelijk.

Je kunt gewoon een lening aangaan net als mensen zonder een BKR notering. Deze lening is echter wel wat beperkter. Dit houdt in dat het over het algemeen relatief kleine bedragen zijn die je kunt lenen, de rente is hoger en het terugbetalingstermijn korter. Een dergelijke lening wordt vaak een korte lening, kortlopende lening, flits lening of minilening genoemd.
[ad#336×280-rechts]
Met een dergelijke lening kun je bedragen tot maximaal 750 euro lenen. De enige voorwaarden zijn dat je minimaal 21 jaar oud bent en beschikt over een vast inkomen. De rente die wordt berekend over het geleende bedrag verschilt per aanbieder, maar deze ligt vaak 5 keer hoger liggen dan bij een “normale” lening.

Het terugbetalingstermijn telt 30 dagen. Dit betekend dat je het geleende geld en de rente direct terugbetaalt op het moment dat je eerst volgende salaris is gestort.

Ook is het mogelijk een creditcard aan te vragen zonder dat er een BKR toetsing wordt uitgevoerd. Een creditcard aanvragen kan snel, maar is ook heel voordelig. Dit komt omdat je van tevoren geld op je creditcard stort, hierdoor loop je geen risico in de min te komen staan en een hoge rente te moeten betalen aan de creditcard maatschappijen.

De jaarlijkse bijdrage is ook minder. Deze creditcard wordt op dezelfde plaatsen geaccepteerd als een “normale” creditcard. Een auto huren, vliegticket of hotel boeken is dus mogelijk dankzij een creditcard.

Als je niet precies je BKR status weet dan is het ook voor jou, net als voor de banken, een mogelijkheid je gegevens op te vragen. Ook is er een mogelijkheid dat je, je BKR kan laten verwijderen. Als dat mogelijk is, dan is geld lenen bij een gewone bank altijd goedkoper.