Lenen met BKR en 4 nuttige tips om geld te lenen met BKR registratie

Heeft u een negatieve BKR registratie en wilt u geld lenen? Er zijn gelukkig oplossingen voor uw situatie. Hier leest u enkele nuttige tips die werken. Lenen met BKR registratie is vaker mogelijk dan u denkt.

Op de pagina wat is BKR las u wanneer u een negatieve BKR codering krijgt. Indien u een betalingsprobleem heeft of heeft gehad bij een bedrijf wat aangesloten is bij het BKR dan krijgt u een negatieve BKR registratie. Denk hierbij aan de volgende afgesloten producten:
• Persoonlijke lening
• Hypotheek
• Creditcard
• Product gekocht op basis van afbetaling,
• GSM rekening

Indien u tot deze groep behoort dan is het lastig om aan geld te komen bij organisaties die aangesloten zijn bij het BKR. U kunt het bij de bekende banken en grote hypotheekverstrekkers meestal vergeten. Ook is de kans erg groot dat u geweigerd wordt bij creditcard organisaties.
Gelukkig zijn er alternatieve manieren om toch aan geld te komen met uw BKR registratie.

Leen van uw familie, kennissen en vrienden
U kunt uw kennissen kring om hulp vragen. Het voordeel is dat men u kent en dat u geen contracten hoeft af te sluiten. Ook betaalt u vaak geen rente. Het nadeel is dat uw persoonlijke relatie met uw familie of kennissen een zakelijke dimensie krijgt. Men verwacht dat u het geld wel uiteindelijk terug betaalt. Doet u dit niet dan riskeert u verstoorde verhoudingen binnen uw familie of kennissenkring.

[ad#336×280-rechts]

Leen van helpende particulieren op het internet
U vindt op internet diverse sites waar mensen hun behoefte aan een lening plaatsen. Vervolgens hoopt men dat andere, welwillende particulieren reageren. Deze optie heeft als voordeel dat u uw oproep gratis kunt plaatsen en dat u eerlijk kunt zijn over u BKR situatie. Het grootste nadeel is echter dat u maar moet afwachten of de mensen die bereid zijn om u geld uit te lenen betrouwbaar en een ‘goed hart’ hebben. Oplichters zijn van alle tijd en ook zij zijn ongetwijfeld actief om misbruik te maken van uw situatie.

Verpand uw spullen
U kunt uw spullen ook verpanden (ook wel belenen genoemd) aan pandhuizen. Dit principe werkt als volgt: u verkoopt als het ware uw spullen. Het pandhuis biedt u een tijdelijke terugkoopregeling aan (bijvoorbeeld binnen 2 maanden). U krijgt dan vervolgens een contant bedrag per direct mee. U kunt verschillende spullen verpanden: uw auto, uw gouden of zilveren sieraden, uw gsm, uw laptop. Kijk hier voor meer informatie over het verpanden van uw spullen. Er vindt geen controle plaats bij het BKR.

Sluit een minilening af
Een steeds groter wordende groep mensen maakt gebruik van deze optie. Een minilening is een speciale lening voor als je heel snel aan geld moet komen tot 750 euro. Het voordeel van een minilening is dat je binnen 10 minuten geld op je rekening krijgt en dat er diverse aanbieders geen BKR controle doen. Je kunt een leningaanvraag via internet doen. Het principe werkt zo: je vult het aanvraagformulier in op de site van een aanbieder. Vervolgens stuur je een SMS en mail of fax je extra gegevens en je hoort direct of je het geld kunt krijgen.

Conclusie:
Lenen met BKR is lastig, maar zeker niet onmogelijk. Particulieren kunnen gebruik maken van verschillende manieren om met hun BKR alsnog aan geld te komen. Lenen van vrienden en familie is waarschijnlijk het meest goedkoop. Lenen van onbekenden via internet vereist vertrouwen en geluk. Echter als je je lening prive wil houden dan kun je overwegen om je spullen te verpanden. Wil je geen risico lopen dat je je spullen niet meer terugkrijgt dan kun je het beste een minilening afsluiten.