Hoe kom ik af van een BKR registratie of codering

Als u een negatieve BKR registratie hebt vraagt u zich mogelijk af hoe u van uw BKR afkomt. Het goede nieuws is dat u – mits u uw schulden afbetaald en geen verdere schulden meer maakt – na 5 jaar niet meer op de zwarte lijst van het BKR systeem staat.

Vanaf het moment dat u krediet of een abonnement voor een mobiel nummer hebt afgesloten wordt u automatisch aangemeld bij het BKR in Tiel. Dit blijft zo gedurende de looptijd van de overeenkomst. Als de looptijd afgelopen is (bijv. als uw lening terugbetaald is of uw abonnement is opgezegd) dan gaat de bewaartermijn in gedurende 5 jaar. Dat betekent dat uw gegevens nog 5 jaar in het systeem van het BKR zichtbaar zijn. In het systeem staat de geschiedenis omschreven van uw kredietverleden. Na het verstrijken van 5 jaar verdwijnen uw gegevens uit het BKR systeem.

[ad#336×280-rechts]

Let er wel op dat er naast het BKR ook andere kredietregistratie bureaus zijn die gegevens van particulieren bijhouden. Een andere ‘concurrent’ is Experian, een wereldwijde krediet beoordelaar. Het kan dus voorkomen dat u geen BKR codering hebt maar dat u wel bij een andere krediet beoordelaar in het systeem staat.
Mocht u een lening willen afsluiten en langs de sites van verschillende kredietverstrekkers gaan, kijk dan even op de pagina ‘voorwaarden’ waar zij uw aanvraag controleren.