Direct 200 euro lenen met een BKR

Er zijn leningen die vrijwel direct het gewenste bedrag op je rekening storten. Deze leningen worden ook wel snelle leningen genoemd. Snelle leningen zijn er om je uit financiële noodsituaties te helpen.

Er zijn verschillende financiële noodsituaties te bedenken waarbij je zo snel mogelijk geld nodig hebt. Zo kunnen er verschillende aanmaningen van een rekening binnen zijn gekomen, het is dan zaak dat je zo snel mogelijk die rekening betaalt. Je kunt ook 200 euro nodig hebben om bepaalde aankopen te doen zoals een huishoudelijk apparaat.

Een ander goed voorbeeld is van een man die werd aangehouden door de politie voor te hard rijden. Hij moest een boete betalen van 200 euro. Dit bedrag stond niet meer op zijn rekening en hij wist dat volgende week zijn salaris zou worden gestort. Via internet op zijn mobiele telefoon sloot hij een snelle lening van 200 euro af en 10 minuten later stond het op zijn rekening. Hij kon dus vrijwel direct de boete van de politie betalen.[ad#336×280-rechts]

Zo snel kan een snelle lening dus zijn.
Een ander voordeel van een spoedlening is dat de online financiële aanbieders die deze lening aanbieden geen BKR controle uitvoeren. Deze controle voeren zij niet uit omdat dit simpelweg te veel tijd zou kosten. Dus ook mensen met een negatieve BKR kunnen gebruik maken van deze lening.

De financiële aanbieders vragen daarom bij het afsluiten van een spoedlening een kopie van je laatste loonstrookje. Op basis van dit loonstrookje beoordelen zij of jij de lening kunt terugbetalen.

Een spoedlening kent een hele korte terugbetalingperiode, namelijk 30 dagen. Deze periode is zo kort omdat je dan de lening direct kunt terugbetalen wanneer je volgende salaris is gestort. Een snelle lening moet je dus ook echt zien als een lening voor noodsituaties waarbij je weet dan je volgende maand genoeg inkomen hebt waarmee je de lening direct kunt terugbetalen.

De voorwaarden verschillen per kredietverstrekker, maar om een snelle lening af te sluiten dien je minimaal 21 jaar oud te zijn en te beschikken over een vast inkomen.